SeniorNet Uppsala

Gå till innehållet

Huvudmeny

1603 Skype

Arkiv > 2016

För att hitta nya kontakter, klicka i Sök-rutan och skriv in ett namn, telefonnummer, eller email adress till den person du vill lägga till.
Säkraste sättet att hitta en kontakt är att skriva email adressen.
Ett meddelande skickas till den nya kontakten som måste godkänna.

Ringa med Skype

Klicka på personen i kontaktlistan som du vill prata med och välj sedan  mellan Videosamtal eller Ring upp. Ikonen framför kontaktnamnet visar tillgänglighet:
vit = Ej kontaktbar just nu.
gul = Datorn är på men personen sitter inte vid datorn just nu
grön = Kontakten är online

Om du vill skicka ett meddelande som kommer fram direkt så kan du skriva något i "chat" -rutan längst ner och trycka på Enter-tangenten så skickas det.

Om du vill ringa till en vanlig telefon, klicka på "tangent-ikonen" ovanför kontaktlistan och  knacka sedan in numret på sifferbordet som visas. Du måste betala in till Skype i förväg så att du har SkypeCredit innan du kan ringa till vanliga telefoner.


När någon ringer till dig, hör du en ringsignal och en ikon visas på skärmen. Klicka på Svara för att starta samtalet eller klicka på Godkänn inte om du inte vill svara.

Nyligen har Skype introducerat en simultan-tolkningstjänst, men än så länge är svenska inte med i listan av språk som finns i denna tjänst. Språk som är med är: engelska, franska, italienska, kinesiska, portugisiska, spanska och tyska.

Simultan-tolkningen i textmeddelande- och chat-funktionen fungerar på svenska.


För mer information om hur du använder Skype, besök den utomordentliga websidan: www.jonnyochannchristine.se/tips/datortips/skype/


Tillbaka till innehållet | Tillbaka till huvudmenyn