SeniorNet Uppsala

Gå till innehållet

Huvudmeny

Från ordföranden

Klubben

Tankar från ordföranden våren 2018

2018 har börjat tungt för styrelsen. Vår kära vän, styrelseledamot och kursledare sedan många år Sune Beijer lämnade oss mycket hastigt i januari. Vi är skakade och tunga av sorg. Allt var planerat för starten av hans grundkurser, men vi måste skjuta upp dem.
Till vår glädje lovade Karin Kvist, som gått flera fördjupningskurser hos oss, att hoppa in med kort varsel. Vi  kan starta redan vecka 8 med Grundkurs 1
Vi behöver nu också en ny kraft i styrelsen, men vi tror det ordnar sig på årsstämman den 22:a februari.
Nu gäller det att blicka framåt och hoppas på en bra vår med trevliga månadsmöten, givande kurser och härliga deltagare på alla aktiviteter.
Jag hoppas kunna hålla mina planerade kurser. Jag skall också ta över Bildhanteringen från Harley, som måste resa bort några veckor. Mina ögon har inte blivit bättre, men inte så mycket sämre heller, så det skall nog gå om ni har lite tålamod med mig.

 Medlemsutskick.
SeniorNet Sweden har en tjänst, så vi kan skicka mejl till alla medlemmar. Ni kanske har sett att vi använder den nu. den sköts av vår klubbadmninistratör Kerstin Johansson, som också sitter i SeniorNet Swedens styrelse. Tjänsten är helt säker, så var inte oroliga för att det är något skräp.Öppna och läs!

Datorhjälpen
Startade vecka  4 och forstätter sin populära verksamhet.

Jag hoppas att ni låter datorskärmen lysa upp erta bleka ansikten tills vårsolen kommer åter!
Ha en fin vinter och vår!
Vi ses!!

  Er ordförande Birgitta Avholm

Lite om mig

Det är nu nytt verksamhetsår och snart ny styrelse. Men ännu samma gamla ordförande: Jag, Birgitta Avholm. Med många nya medlemmar är det kanske dags att presentera sig.
Jag är född 1940, har läst till agronom på Ultuna, men mest jobbat som ridlärare på Akademistallet i Uppsala. Jag och min man Knut, bor utanför stan i Jumkil på ett litet lantbruk och har hästar.
Min första dator köpte jag 1998 och var då helt novis, som aldrig suttit framför en dator. Jag försökte lära mig själv och gjorde nog alla misstag man kan göra. Att datorn totallåste sig gång på gång, så varken mus eller tangentbord kunde göra något, tror jag faktiskt inte berodde på mig utan maskinen. Jag lärde mig i alla fall att aldrig ge upp.
Jag köpte en digitalkamera 2002 och fann att jag måste köpa ny dator för att kunna hantera bilderna bra. Och så gick jag med i SeniorNet Uppsala och lärde mig använda datorn på ett enklare och riktigt sätt. Det var ju riktigt roligt, och jag började läsa datortidningar. Jag förstod nästan ingenting, men läste ändå nästan allting. Och jag märkte att jag lärde mig mer och mer, och det blev ändå rolligare.
2007 fick jag frågan om jag ville gå med i styrelsen, och det ville jag. Så plötsligt ville man ha mig som ordförande. Jag som inte kände så många, och inte alls var insatt i verksamheten. Men jag blev övertalad, och på den vägen är det. På senaste årsmötet blev jag vald för tionde gången. Jag tackar för förtroendet.
Nu ledar jag kurser. Windows 10, som ändrar sig lite hela tiden. Om hur man leker med bilder i datorn på olika sätt och även en kurs med lite blandade tips. Jag är med i gruppen som planerar våra månadsmöten, och pratar och syns ofta på mötena. Jag sköter vår webbsida tillsammans med Harley Thomas. Den är byggd med ett enkelt och användarvänligt program, och fvi örsöker hålla den uppdaterad.
På min "fritid" sköter jag hästar och rider, odlar grönsaker i trädgården och ägnar mig åt konstnärligt skapande på olika sätt. - När jag hinner för alla vernissager och konserter man måste gå på. Jag har sällan tråkigt som ni förstår.
Jag hoppas att ni kommer att ha glädje av vår förening och deltar i våra aktiviteter.
Vi ses på nästa månadsmöte!
Birgitta Avholm


Tillbaka till innehållet | Tillbaka till huvudmenyn