SeniorNet Uppsala

Gå till innehållet

Huvudmeny

Från ordföranden

Klubben

Tankar från ordföranden hösten 2018

Så är vi åter igång efter denna varma sommar.
Jag hoppas ni haft det skönt och har samlat friska krafter. Våra aktiviteter med månadsmöten och kurser har börjat rulla.
Vi har gjort en del ändringar i planerna. Ett par kurser har fått ställas in, och Windows 10 får ny ledare och utformning. Anledningen är min akut försämrade syn.
Jag har nu stora svårigheter att läsa, både på skärm och från papper. Jag känner inte igen ansikten på längre håll än en meter. Detta gör det ohållbart för mig att leda kurser och månadsmöten.
Jag kommer att vara med och synas och prata och vara er ordförande verksamhetsåret ut, men sedan måste jag tacka för mig och stiga åt sidan. Det är för övrigt hög tid, då det behövs förnyelse efter så många år.

Medlemsutskick. Glöm inte att läsa mejlen med nyheter från klubben! Tjänsten är helt säker, så var inte oroliga för att det är något skräp.

Lokalfrågen. Äntligen är det klart med kontraktet för träffpunkten. Verksamhet och personal blir kvar. Hur det blir med internetuppkopplingen vet jag inte ännu, men vi skall se till att det räcker för vår verksamhet på något sätt.

Jag hoppas att ni låter datorskärmen lysa upp era liv tills vårsolen återvänder

Vi ses!!

  Er ordförande Birgitta Avholm

Lite om mig

Det är nu nytt verksamhetsår och snart ny styrelse. Men ännu samma gamla ordförande: Jag, Birgitta Avholm. Med många nya medlemmar är det kanske dags att presentera sig.
Jag är född 1940, har läst till agronom på Ultuna, men mest jobbat som ridlärare på Akademistallet i Uppsala. Jag och min man Knut, bor utanför stan i Jumkil på ett litet lantbruk och har hästar.
Min första dator köpte jag 1998 och var då helt novis, som aldrig suttit framför en dator. Jag försökte lära mig själv och gjorde nog alla misstag man kan göra. Att datorn totallåste sig gång på gång, så varken mus eller tangentbord kunde göra något, tror jag faktiskt inte berodde på mig utan maskinen. Jag lärde mig i alla fall att aldrig ge upp.
Jag köpte en digitalkamera 2002 och fann att jag måste köpa ny dator för att kunna hantera bilderna bra. Och så gick jag med i SeniorNet Uppsala och lärde mig använda datorn på ett enklare och riktigt sätt. Det var ju riktigt roligt, och jag började läsa datortidningar. Jag förstod nästan ingenting, men läste ändå nästan allting. Och jag märkte att jag lärde mig mer och mer, och det blev ändå rolligare.
2007 fick jag frågan om jag ville gå med i styrelsen, och det ville jag. Så plötsligt ville man ha mig som ordförande. Jag som inte kände så många, och inte alls var insatt i verksamheten. Men jag blev övertalad, och på den vägen är det. På senaste årsmötet blev jag vald för tionde gången. Jag tackar för förtroendet.
Nu ledar jag kurser. Windows 10, som ändrar sig lite hela tiden. Om hur man leker med bilder i datorn på olika sätt och även en kurs med lite blandade tips. Jag är med i gruppen som planerar våra månadsmöten, och pratar och syns ofta på mötena. Jag sköter vår webbsida tillsammans med Harley Thomas. Den är byggd med ett enkelt och användarvänligt program, och fvi örsöker hålla den uppdaterad.
På min "fritid" sköter jag hästar och rider, odlar grönsaker i trädgården och ägnar mig åt konstnärligt skapande på olika sätt. - När jag hinner för alla vernissager och konserter man måste gå på. Jag har sällan tråkigt som ni förstår.
Jag hoppas att ni kommer att ha glädje av vår förening och deltar i våra aktiviteter.
Vi ses på nästa månadsmöte!
Birgitta Avholm


Tillbaka till innehållet | Tillbaka till huvudmenyn